Γάμπαρη Με Μανέστρα

Για την εξαιρετική μαγείρισσα από την Πρέβεζα, Γκόλφω Νικολού δεν χρειάζονται συστάσεις. Κάθε μία της συνταγή αποτελεί εγγύηση γεύσης και νοστιμιάς.

 

Τα υλικά μας:

 

Αλάτι

Πιπέρι Μαύρο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λευκό Κρασί

Ελαιόλαδο

Πράσινη-Κόκκινη Πιπεριά

Γαρίδα Αμβρακικού

Μανέστρα

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ζωμός από κεφάλια γαρίδας

Πάπρικα

 

 

Καταρχήν και όπως μας λέει η Γκόλφω Νικολού πρέπει να καθαρίσετε τις Γαρίδες. Εάν δεν βρείτε Αμβρακικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κοινές και άν μπορείτε αλιευμένες από την θάλασσα και όχι ιχθειοκαλλιέργειας.

Τις αφήνετε για 30 λεπτά μέσα σε μια λεκάνη με νερό. Στην συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα πιέζουμε στην ράχη της γαρίδας για να βγάλουμε το εντεράκη της.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα (έχει την σημασία του) προσθέτουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και χωρίς να περιμένουμε να κάψει ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 επίσης ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες και μία κόκκινη και αφήνουμε ανακατεύοντας περίπου 5 λεπτά να τσιγαριστούν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μας περί τα 600-700γρ. και το αφήνουμε να τσιγαριστή με τα υπόλοιπα υλικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι την πάπρικα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μετά από λίγο σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε μισή κανάτα από ζωμό γαρίδας τον οποίο παρασκευάσαμε με νερό κεφάλια από γαρίδες και λίγο κουρκουμά. Τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες μας.

Τα αφήνουμε ακόμη λίγο να απορροφηθεί το ζουμάκι ενώ σβήνουμε την φωτιά.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.


 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ